·  Alexander
·  Fægtning

Fægtning

Danmarksmester 2006, Dreng kårdeAlexander har siden februar 2001 gået til fægtning i Hellerup Fægte-Klub.

Til at begynde med fægtede Alexander kun kårde, men siden 2004 har han også kastet sig over fleuret'en. Det har efterfølgende været en god ide - han har f.eks. vundet Jönsons Pokal (Malmø 2005) over en del stærke svenske fleuret-fægtere.

Alexander har opnået flere danske mesterskaber på kårde, sølvmedalje på fleuret til DM samt vundet mange udenlanske stævner.

Til VM i Baku 2010 opnåede Alexander en placering som nr. 12.

Se mere om Alexanders fægtning her.

Alexander har i 2008 kvalificeret sig til EM og VM på kårde.

Hellerup Fægte-Klub's hjemmeside


Som regel er farmand med som "coach", men Alexander tager også alene til stævner sammen med andre fra Hellerup Fægte-Klub. De større stævner, der strækker sig over flere dage og ofte kræver overnatning er, udover de fægtemæssige udfordringer, også med til at skabe et godt socialt sammenhold i klubben samt i forholdet til andre klubber.

Der fægtes som regel to puljer, hvor seedning til anden pulje er baseret på resultatet af første pulje. Derefter seedes der enten på basis af begge puljer eller kun pulje to. Denne seedning ligger til grund for de efterfølgende udslagsningskampe (vind eller forsvind) som fægtes som et cup-system.

Danmarksmesterskaber
Alexander blev individuel danmarksmester på kårde i 2004, 2006, 2008 og 2009. På hold kårde har han desuden vundet flere danmarksmesterskaber sammen men klubkammerater.

Internationale resultater
Bedste internationale resultat er nr. 12 på kårde til VM 2010 i Baku, Aserbadjan.